Följande fält är inkorrekta: 

 

(?)
(?)
  Sök däck

Året runt-däck

Toutes saisons

Såväl sommar som vinter

Välj rätt året runt-däck

Dessa kallas även allvädersdäck eller allsäsongsdäck, och är däck som på många håll i världen kan användas just året om. På vintern kan de bara användas i områden där klimatet är mildare och det är sällsynt med snöfall.Tack vare ny teknik som gör att profilerna idag är ännu bättre, har året runt-däcken blivit allt mer populära bland bilister i Europa. Framför allt är de uppskattade för att de kan användas även med ändrade klimatförhållanden och fungerar lika bra på torr, våt eller lätt snöig mark.Den som väljer året runt-däck behöver inte längre byta till vinterdäck så länge det inte är vinterväglag där du kör bilen, eller om du kör bilen söderut, utanför Sverige, om vintern.

Hitta mina året runt-däck

Året runt-däck för personbil

null

Året runt-däck för fyrhjulsdrift

BFGoodrich All Terrain T/A KO2
285/75 R16 116R
2 475 Kr
fler däck

Året runt-däck för skåpbil

null

Michelin CrossClimate

Året runt-däck på rea

Här finns några exempel som kan hjälpa dig att välja rätt året runt-däck

vinterdäck

Vilken skillnad har de mot vinterdäck?

Vinterdäcket känner du först igen på dess djupa fåror, stora mängd lameller och mjuka gummi, som inte ens blir hårt när temperaturen går ner under 7 °C. Det är främst den sistnämnda egenskapen som är typisk för vinterdäck. Året runt-däck behåller sina egenskaper även när temperaturen går ner under +7 °C, vilket gör att de har lika bra väggrepp även under sen höst och vår. De har lika gott väggrepp, väghållning och bromsegenskaper på snöigt underlag, men rent allmänt är de inte lika bra som vinterdäck vid vinterväglag. Därför rekommenderas inte heller året runt-däck om du kör där det verkligen blir vinterväglag, utan då är det vinterdäck som gäller.

Mud + Snow

Märkningen M+S och 3PMSF (vintermärkning)

M+S är första bokstäverna i de engelska orden Mud + Snow = lera och snö. Märkningen M+S innebär inte i sig att det är ett däck som får köras i vinterväglag. Vissa året runt-däck har dock denna märkning; om du ska köra i Sverige eller andra länder i Nordeuropa på vintern, så måste du ändå ha vinterdäck, det räcker inte att däcken bara har denna märkning. Symbolen 3PMSF (en snöflinga mot bakgrund av en alptopp) är däremot enerkänd vintermärkning i hela EU, och däck med denna symbol får köras under vintern även i Sverige och andra länder med motsvarande lagar. Obs: inte alla året runt-däck är godkända för vinterväglag.


Ångerrätt:

Du har möjlighet att returnera däcken i originalskick inom sju dagar från mottagandet.

Annullation av beställning:

Du har rätt att returnera däcket om det inte är monterat, inom 14 dagar från mottagandet.