Följande fält är inkorrekta: 

 

(?)
(?)
  Sök däck

Vinterdäck

7°C

Vid en viss temperatur förlorar sommardäcken vissa egenskaper, bland annat sitt grepp.

Välj vinterdäck noga

Vissa kallar vinterdäck för snödäck, men det är fel: vinterdäck passar inte enbart vid snötäckta vägar, utan i allmänhet när temperaturen går under +7 °C. Hur kommer det sig? Det beror på att vinterdäckets gummi är gjort för låga temperaturer, vilket ger det optimala egenskaper, bland annat grepp, på en iskall körbana. En annan skillnad med vinterdäck är att det har många fler lameller, vilket ger en bättre kontaktyta på isiga vägar. Det är även gjort för att avleda vatten hela tiden, vilket minskar risken för vattenplaning. Det är viktigt att kontrollera vinterdäckens slitbana för att bevara deas körprecision: ett blankt vinterdäck förlorar sin greppeffektivitet. Därför måste alla fyra däck bytas om du ska ha kvar fördelarna med ett vinterdäck.

Hitta mina vinterdäck

Vinterdäck i fokus!

Vinterdäck för personbilar

null

Vinterdäck för fyrhjulsdrift

Pirelli Scorpion Winter
225/65 R17 106H
1 593 Kr
fler vinterdäck

Vinterdäck för skåpbilar

null

Vinterdäck på rea

Här finns några exempel som kan hjälpa dig att välja rätt vinterdäck

vinterdäck

vinterdäck/”snödäck”

Vinterdäck har en särskild tjock och mjuk gummisort, tydligt uppbyggd av hundratals räfflor och lameller som ger en bättre kontaktyta under svåra klimatförhållanden (kyla, regn, is eller snö). Enligt svensk lag ska det användas när det är vinterväglag (vilket inte bara betyder att det har snöat!), och rekommenderas så snart temperaturen har gått ner under +7 °C, eftersom sommardäck inte har samma egenskaper när det blir kallare, utan dess gummi blir för hårt. Kom därför ihåg att skaffa rätt utrustning i tid, så att du slipper bli överraskad om vädret plötsligt slår om. Det finns vinterdäck för personbilar, för fyrhjulsdrivna bilar och suvar, samt för skåpbilar/minibussar.

Mud + Snow

M+S-däck

M+S är första bokstäverna i de engelska orden Mud + Snow = lera och snö. Däck med M+S-märkning sitter självklart på fyrhjulsdrivna bilar, men kan även sitta på personbilar med vinterdäck som ger mycket bättre körprecision på svåra underlag. Märkningen M+S innebär i sig inte att det är ett vinterdäck: det enda märke som talar om att ett däck är vinterdäck är den lilla symbol som ser ut som en snöflinga mot bakgrund av ett berg.

Året runt-däck

Året runt-däck

Le Året runt-däck är en kompromiss mellan vinterdäck och sommardäck, även om de snarast är uppbyggda ungefär som de sistnämnahar de mer och djupare gummi. Fördelen med den sortens däck är helt enkelt att när det väl sitter på ska du inte behöva byta det under året, vilket gör att du slipper köpa vinterdäck. Det går absolut att köra hela året med sådana här däck, förutsatt att du inte kommer att köra länge i snö- eller isväder under året. På sommaren har dessa däck ofta en lite bättre slitstyrka än renodlade sommardäck tack vare sin gummiblandning, som dock är sämre i riktigt varmt väder. Men hur dyrt är ett sådant däck? Du får själv avgöra hur klimatet där du bor är, och vilka däck ditt fordon behöver.


Ångerrätt:

Du har möjlighet att returnera däcken i originalskick inom sju dagar från mottagandet.

Annullation av beställning:

Du har rätt att returnera däcket om det inte är monterat, inom 14 dagar från mottagandet.